قرص ب کمپلکس برای ریزش مو: علت ریزش مو در بسیاری از موارد به کمبود ویتامینها در بدن مربوط میشود. گاهی رژیم غذایی انسان جوابگوی نیازهای بدن نیست و در برخی موارد نیز به دلیل برخی اختلالات جذب ویتامینها در بدن به خوبی صورت نمیگیرد و مشکل ریزش مو شدیدتر میشود.
در چنین مواردی استفاده از مکملهای غذایی به منظور جبران کمبود ویتامینها در بدن ضروری خواهد شد . برای درمان ریزش مو مصرف ویتامین ها و مکمل های B کمک شایانی به شما می کند. در این مقاله به نقش ویتامینهای گروه ب در درمان و کاهش ریزش مو اشاره میکنیم.
ویتامینهای B
ویتامین های گروه B از هشت نوع ویتامین محلول در آب تشکیل شدهاند که هر کدام از آنها نقشی اساسی و بخصوص در سلامت دارند. با این حال، در مجموع میتوان گفت که این ویتامینها به بدن کمک میکنند تا غذا را به انرژی تبدیل کرده (سوخت و ساز) و سلولهای خونی جدید بسازد. ویتامین های گروه B همچنین در حفظ سلامت سلولهای پوست، مغز و سایر بافتهای بدن نقشی اساسی ایفا میکنند.
ویتامین B1 یا تیامین، ویتامین B2 یا ریبوفلاوین، ویتامین B3 یا نیاسین، ویتامین B5 یا پنتوتنیک اسید، ویتامین B6 یا پیریدوکسین، ویتامین B7 یا بیوتین، ویتامین B9 یا فولیک اسید و ویتامین B12 یا کوبالامین، انواع ویتامین ب را تشکیل میدهند. به مجموع این ویتامینها با یک دیگر ویتامین ب کمپلکس (به انگلیسی ( vitamin B complex) گفته میشود.
بیشتر بخوانیم: فولیک اسید ؛ فواید، عوارض جانبی و مکمل های مصرفی
مصرف قرص ویتامین ب کمپلکس یا سایر شکلهای مکملهایی که همه انواع ویتامین ب را شامل میشوند معمولا متداولترین راه حل برای کسانی است که از کمبود ویتامین های گروه B رنج میبرند.
بررسی انواع کپسول و قرص ب کمپلکس (B Complex)
ویتامین های گروه ب از مهمترین مواد مغذی مورد نیاز بدن بوده و نقش های بسیار مهمی ایفا می کنند. ب کمپلکس برای فعالیت مغز و حافظه، سیستم اعصاب مرکزی، تولید آنزیم ها و برخی از هورمون ها، تولید گلبول های قرمز و سایر اجزا خون، هضم و جذب مواد غذایی و تبدیل آن ها به انرژی، مقابله و کنترل استرس، سلامت پوست و موها و موارد دیگر مورد نیاز می باشند.
ویتامینهای ب (ب کمپلکس) جز ویتامین های محلول در آب بوده یعنی در بدن ذخیره نمی شوند و نیاز است از طریق تغذیه و یا به شکل مکمل غذایی بطور روزانه آن ها را دریافت کنیم، البته به غیر از ویتامین B12 که در کبد ذخیره می شود. قرص ب کمپلکس برای ریزش مو توصیه می شود.
ویتامین ب کمپلکس و ریزش مو
این ویتامین ها در کمک به متابولیزه کردن کربوهیدرات، پروتئین و چربی به انرژی، تنظیم اشتها، حمایت از سلامت چشم ها، ساخت سلول های قرمز خون و حفظ سلامت پوست نقش دارند.
اگرچه ویتامین های گروه B تاثیر مستقیمی بر سلامت مو ندارند، اما کمبود هر یک از ویتامین های این گروه منجر به ریزش مو خواهد شد.
کمبود ریبوفلاوین
ریبوفلاوین برای کمک به حفظ سلامت و استحکام پوست مورد نیاز است. کمبود ریبوفلاوین ممکن است منجر به ریزش مو در افراد شود. از منابع غذایی خوب این ویتامین می توان به تخم مرغ، سبزیجات برگی، حبوبات از جمله عدس و نخود، شیر و فرآورده های غلات غنی شده اشاره کرد.
اطمینان از دریافت این موادغذایی از طریق رژیم روزانه ممکن است در کاهش خطر کمبود و همچنین ریزش مو موثر باشد.
کمبود بیوتین
یکی از علائم کمبود بیوتین ریزش مو است. مصرف سفیده تخم مرغ به صورت خام موجب کمبود این ویتامین می شود، زیرا پروتئین موجود در سفیده ی تخم مرغ با اتصال به بیوتین از جذب آن جلوگیری می کند.
از موادغذایی حاوی بیوتین می توان به زرده تخم مرغ، شیر، سبزیجات، غلات و مخمر نان اشاره کرد.
کمبود ویتامین B6
کمبود ویتامین B6 می تواند عامل مشکلات پوستی از جمله درماتیت باشد که ممکن است منجر به ریزش مو شود. استفاده از غلات کامل، سبزیجات برگ سبز، حبوبات و گوشت در رژیم غذایی می تواند به دریافت کافی ویتامین B6 برای کاهش خطر کمبود این ویتامین کمک کند.
بیشتر بخوانید: قرص زینک و هر آنچه که باید درباره آن بدانیم
مکمل ویتامین های گروه B
مکمل ویتامین گروه B به دو دسته خوراکی یا تزریقی تقسیم میشوند. متداولترین نوع خوراکی این مکملها قرص آن است که همانند نوع تزریقی، به صورت تکی برای هر ویتامین و به صورت مجموعه ب کمپلکس در دسترس است.
اگر به خوبی مطلع باشید که انواع ویتامین B در چه چیزهایی وجود دارد، با تکیه بر منابع غذایی میتوانید نیاز خود را نسبت به این ویتامین برطرف کنید و نیازی به مصرف قرص ویتامین ب یا تزریق آمپول آن نیست.
با این حال، این مکملها به افرادی که دچار کمبود ویتامین B هستند توصیه میشود اما بسیار مهم است پیش از مصرف در این رابطه با پزشک مشورت نمایند.
بیشتر بخوانیم: تفاوت ریزش موی ارثی و هورمونی در چیست؟
نکتههای طلایی در مورد ویتامین ب
- گیاه خواران: ویتامین ب12 فقط در منابع غذایی حیوانی مانند گوشت یافت می شود و افراد گیاه خوار در معرض کمبود آن می باشند.
- افراد بالای سن 50 سال: با افزایش سن جذب ویتامین های ب بویژه ب12 از طریق دستگاه گوارش کاهش می یابد و توصیه می شود افراد بالای 50 سال زیر نظر پزشک و یا متخصص تغذیه از مکمل های ب کمپلکس استفاده کنند.
- بارداری: دوران بارداری نیاز به ویتامین های گروه ب به ویژه اسید فولیک را افزایش می دهد، تحقیقات نشان می دهند مصرف 800 الی 1000 میکروگرم اسید فولیک در دوران بارداری از خطر سقط جنین به طور قابل توجهی می کاهد. پزشکان برای عموم خانم ها مصرف قرص اسید فولیک را در دوران بارداری توصیه می کنند.
- استرس: ویتامین های ب به بدن و غدد فوق کلیوی در مقابله و کنترل استرس کمک می کنند بویژه ویتامین ب5 که به آن ویتامین ضد استرس گویند، افرادی که زندگی و یا مشاغل پر استرسی دارند چه به لحاظ فیزیکی و چه روانی نیازمند مقدار بیشتری ویتامین ب5 می باشند. غدد فوق کلیوی از ویتامین ب5 برای تولید هورمون کورتیزول استفاده می کند.
کلام آخر
هشت نوع ویتامین B که به آنها B Complex گفته میشود ویتامین های گروه B را تشکیل میدهند. مصرف این ویتامینها برای بدن ضروری بوده و کمبود آنها میتواند سلامت انسان را با خطر مواجه کند. دریافت کافی ویتامین B از طریق منابع غذایی امکان پذیر بوده اما کسانی که دچار فقر آن هستند میتوانند از مکملهای حاوی ویتامین B استفاده نمایند. قرص ب کمپلکس برای ریزش مو بسیار موثر است.
برگرفته از: B-Complex Vitamins: Benefits, Side Effects and Dosage
خواننده گرامی از اینکه این مطلب را تا انتها مطالعه کردید، سپاسگزاریم. خواهشمندیم با ارائه نظرات، پیشنهادات و انتقادات خود ما را در جهت بهبود مطالب ارائه شده یاری کنید.
نویسنده: الهه براتی پور فرد