نکات ضروری برای داشتن رابطه جنسی در دوران قاعدگی
داشتن رابطه در دوران قاعدگی توصیه نمیشود. در دوره پریود ممکن است نشانههایی مثل سردرد، نفخ، گرفتگی عضلات و تغییرات خلقوخو ممکن است شما را از انجام فعالیتهای روزانهتان عقب بیندازد اما اینها موارد محدود شونده دوران قاعدگی نیستند. یکی دیگر از عواملی که تحت تاثیر قرار میگیرد رابطه جنسی است. در این مقاله از وبلاگ دارو نکتههایی را درباره این موضوع گفتهایم و امیدواریم مطالعه آن مفید باشد.
آیا در دوران قاعدگی واقعا باید رابطه جنسی را فراموش کرد؟
شاید سوالهای زیادی ذهن شما را در درگیر کند که آیا داشتن رابطه جنسی در دوران قاعدگی دردناک است؟ اگر بوی بدی بدهم و اگر همسرم حس بدی بگیرد چی؟ اگر عوارضی داشته باشد چی؟
به گفته «دکتر لورن استرچر»، متخصص زنان و زایمان در دانشکده نورث وسترن، داشتن رابطه جنسی در دوران قاعدگی از نظر سلامتی هیچ مشکلی ندارد و انتخاب داشتن رابطه در این دوره به عهده شخصی فرد برمیگردد. اما با این حال باید بدانید که خطرهایی هم در رابطه با این موضوع وجود خواهد داشت.
در دوران قاعدگی معمولا به خاطر افزایش هورمونهای استروژن و تستوسترون میل جنسی در خانمها افزایش پیدا خواهد کرد. از طرفی خون موجود در واژن همچون یک لوبریکانت (روان کننده) عمل خواهد کرد که موجب میشود فرد به راحتی به ارگاسم برسد. علاوهبر این موضوع، داشتن رابطه در دوران قاعدگی باعث میشود که دردها و گرفتگیهای قاعدگی بهبود پیدا کند البته این مورد نیاز به بررسی و تحقیق بیشتر دارد.
داشتن رابطه در دوران قاعدگی منطقی است؟
تا زمانی که یائسه نشدهاید و دوران قاعدگی را تجربه میکنید. ماهی یک هفته را پریود خواهید شد. با توجه به درد و خونریزی در دوره پریود ممکن است که نزدیکی کار راحتی برایتان نباشد. درست است که داشتن رابطه جنسی در دوران قاعدگی به طور تقریبی امن است اما باعث خجالت زوجها میشود. به ویژه که خانمها در دوران قاعدگی شرایط روحیهای متفاوتی خواهند داشت. اگر آمادگی تاثیرات داشتن رابطه در دوران قاعدگی را دارید، حتما باید همسرتان هم با شما هم عقیده باشد که بعدا دچار مشکل و اختلاف نشوید.
بیشتر بخوانیم: رابطه جنسی در دوران بارداری؛ حقایق و شایعات!
آقایان توجه بیشتری به همسرشان داشته باشند
در دورانی که همسرتان پریود است بهتر است که بیشتر به او توجه کنید. رابطه جنسی بدون دخول داشته باشید. از روشهای جلوگیری از بارداری استفاده کنید. فراموش نکنید که در این دوران احتمال بیشتری برای مبتلا شدن به بیماریهای عفونتی و مقاربتی مقاربتی وجود دارد و از روش های بهداشتی برای حفظ سلامتی استفاده کنید.
ریسک بارداری در دوران پریود
بعضی از خانمها تصور میکنند که به علت خونریزی در دوران قاعدگی امکان باردار شدن وجود ندارد ولی این تصور اشتباه است و همیشه این اتفاق حتمی نیست. رعایت کردن احتیاط لازم پیشنهاد میشود. اسپرم میتواند پنج روز در بدن زنده بماند. اگر رابطه جنسی شما در روزهای آخر پریود باشد و تخمکگذاری در بدن زودتر انجام شده باشد در طی چهار تا پنج روز آینده احتمال بارداری وجود دارد. به همین دلیل است که گفته میشود در دوران پریود امکان حاملگی وجود دارد.
ممکن است برخی خانمها در دوره تخمکگذاری خونریزی داشته باشند و نباید این خونریزی با پریود اشتباه گرفته شود. در این دوران هم باید راههای پیشگیری از بارداری را رعایت کنند.
بیشتر بخوانیم: اهمیت تغذیه در دوران قاعدگی
بیماریهای مقاربتی در دوران قاعدگی
بعضی از خانمها بر این باورند که در دوره قاعدگی احتمال بروز عفونتها و بیماریهای مقاربتی نیز افزایش پیدا میکند. دلیل این موضوع هم باز بودن دهانه رحم است و خروج خون از آن است. بیماریهایی مثل سوزاک، گنوره و کلامیدیا حامل عفونتهای بالا روندهاند. هر چیزی که به بالا رفتن آنها در رحم کمک کند احتمال انتقال و ابتلای فرد به انواع بیماری را زیاد خواهد کرد. (اثبات این نظریهها به بررسی بیشتری نیاز دارد.)
ضررهای رابطه زناشویی در دوران قاعدگی
با توجه به نکتههایی که گفتیم داشتن رابطه زناشویی در دوران پریود ممکن است باعث مشکلهایی به شرح زیر شود:
۱- میزان و شدت خونریزی خانم بیشتر خواهد شد.
۲- احتمال عفونت به دلیل باز بودن دهانه رحم افزایش پیدا خواهد کرد.
۳- امکان ایجاد شدن تبخال های تناسلی در زنان وجود خواهد داشت.
۴- ممکن است باعث عفونتهای شدید رحمی مانند آندومتریوز شود.
۵- احتمال مبتلا شدن به عفونتهایی چون کلامیدیا را افزایش میدهد.
۶- داشتن رابطه در دوران پریود به تنهایی عفونت و التهاب لگنی را ایجاد نمیکند اما اگر هر دو آلوده به عفونت باشند احتمال انتقال وجود دارد. بنابراین برای شما مشکلات بهداشتی و سلامتی ایجاد خواهد کرد.
۷- خون پریود ممکن است بوی نامطلوبی داشته باشد و همسرتان احساس شرمندگی داشته باشد.
۸- موجب افزایش خطر ابتلا به بیماریهای مسری عفونی می شود. به این دلیل که خون محیط مناسبی برای ایجاد و رشد و انتقال بیماریها است. بنابراین در صورت آلودگی یکی از زوجها به یک ویروس یا میکروب (بیماریهای عفونی مانند سوزاک، سیفلیس، کلامیدیا، ایدز و ویروس تبخال) احتمال انتقال این ویروس به زوج دیگر در دوران قاعدگی بیشتر خواهد شد.
آیا داشتن رابطه میزان خونریزی قاعدگی را بیشتر میکند؟
اگر زوجین در دوران پریود نزدیکی داشته باشند، مدت زمان خونریزی کمتر خواهد شد به این دلیل که انقباضهای رحمی به دلیل رسیدن به ارگاسم زیاد خواهد شد. دیوارههای رحم سریعتر از دوران دیگر ریزش پیدا کرده و عادت ماهانه زودتر از زمان مشخص خود تمام خواهد شد.
برداشتن رحم به دلیل داشتن رابطه در دوران قاعدگی
شدت یافتن خونریزی یکی از نشانههایی است که زنانی نزدیک به یائسگیاند و گاهی اوقات مجبور به برداشتن رحم یا عمل هیسترکتومی میشوند. افرادی که در دوران قاعدگی نزدیکی نمیکنند کمتر در خطر برداشتن رحم قرار خواهند گرفت. با این وجود تحقیقاتی وجود داشته که نشان میدهد ارگاسم و داشتن هیجانهای جنسی در کاهش درد های رحمی در دوران پریود تاثیر دارد و در کم کردن دردهای دوران قاعدگی نقش دارد. با این حال به دلیل بیشتر بودن عوارض نسبت به فواید تا آن جا که امکان دارد از داشتن رابطه در دوران قاعدگی پرهیز کنید.
رابطه جنسی دهانی در زمان قاعدگی ممنوع است؟
این کار به دلیل ایجاد بیماریهای عفونی و انتقال آنها توصیه نمیشود. توصیه ما به شما این است که مسائل بهداشتی را برای حفظ سلامتی خودتان و همسرتان حتما رعایت کنید.
ضرورت استفاده از کاندوم
در صورتی که در دوران قاعدگی میخواهید نزدیکی داشته باشید، حتما استفاده از کاندوم را فراموش نکنید. به این دلیل که درست است که شانس باردار شدن در دوران قاعدگی بسیار کم است اما غیر ممکن نیست. قرصهای هورمونی هم مانع از فرآیند تخمکگذاری می شوند. از سوی دیگر انتقال بیماری های عفونی از طریق خون در دوران پریود نیز افزایش پیدا میکند که با مصرف کاندوم شانس آلوده شدن کاهش پیدا خواهد کرد.
نکتههای ضروری برای داشتن رابطه در دوران قاعدگی
با وجود تمام نکاتی که ارائه شد اگر باز هم قصد داشتن رابطه در این دوران را دارید لطفا به مسائل زیر توجه کنید:
۱- از همسرتان حسش را بپرسید. آیا او واقعا تمایل به انجام این کار در این دوره را دارد یا خیر؟ اگر هر کدام از زوجین علاقهای به انجام این کار در این دوره ندارند، حتما از انجام آن پرهیز کنید.
۲- حتما یک حوله یا دستمال پاکیزه داشته باشید.
۳- در صورت استفاده از تامپون قبل از شروع رابطه آن را خارج کنید.
۴- از کاندوم استفاده کنید.
۵- پوزیشنها در این دوره محدود خواهند بود. بهتر است پوزیشنهایی را انتخاب کنید که مناسب این دوره است.
امیدواریم که این مقاله مفید واقع شده باشد. فراموش نکنید که توجه به نکات بهداشتی و سلامتی روحیوجسمی شما یکی از مهمترین مسائلی است که هرگز نباید نادیده گرفته شود.